Rast industrije na severu Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast industrije na severu Bačke

Obim industrijske proizvodnje u regionu severa Bačke i Potisja u junu ove godine beleži rast od 1,3 odsto, u odnosu na isti mesec prošle godine, a u poređenju na prosek 2015. ona je veća za 4,8 procenata, saopštila je danas Regionalna privredna komora Subotice.

Kako je navedeno, procenat porasta prerađivačke industrije, za posmatrani period veći je 8,9 odsto.

Ilustracije radi, kako je navedeno, u ovom periodu evidentiran je rast proizvodnje kod proizvodnje računara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << elektronskih i optičkih proizvoda, proizvodnje pića, proizvodnja nameštaja, proizvodnja odevnih predmeta, proizvodnja električne opreme, proizvodnja mašina i opreme na drugom mestu nepomenute, ostale prerađivačke delatnosti i drugo.

Istovremeno, dodaje se, pad je evidentiran kod proizvodnje duvanskih proizvoda, proizvoda od gume i plastike, papira i predmeta od papira, kože i predmeta od kože, tekstila, osnovnih metala.

Podaci o broju nezaposlenih lica na nivou ovog regiona, kako je ocenjeno, pokazuju pad broja nezaposlenih u odnosu na početak godine.

U januaru 2016. godine evidentirano je 16.753, a jun beleži 16.636 nezaposlenih osoba.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.