RPK i Ekonomski fakultet obnavljaju u Subotici ekonomski institut

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RPK i Ekonomski fakultet obnavljaju u Subotici ekonomski institut

SUBOTICA -

Ekonomski fakultet u Subotici i Regionalna privredna komora (RPK) Subotica zajednički će obnoviti rad nekadašnjeg Ekonomskog instituta u Subotici otvaranjem preduzeća "Poslovna ekonomija i logistika".

Predsednik RPK Subotica Slobodan Vojinović je rekao novinarima da će ova institucija imatie zadatak da obezbedi spregu između teorije i prakse.

"Sasvim je prirodno da se udružimo jer je ovakva institucija je potrebna našoj privredi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Njen zadatak biće da ponudi rešenja za unapređenje poslovanja preduzeća, ali i za sanaciju, uz izgradnju strategija ne samo kolektiva, nego i asocijacija i lokalnih samouprava,” rekao je Vojinović.

Prema Vojinoviću, ova institucija radiće u sklopu Ekonomskog fakulteta u Subotici i zapošljavaće stručnjake iz privrede i sa fakulteta koji će imati određenu odgovornost za projekte koji im budu povereni.

Prema predloženom rešenju, naime, uspešnost projekta, a samim tim i njegova naplata, vezuje se za uspešnost njegove realizacije u praksi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.