RESTAURIRAN TORANJ NA SUBOTIČKOJ CRKVI

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RESTAURIRAN TORANJ NA SUBOTIČKOJ CRKVI

SUBOTICA - U pravoslavnom hramu Svetog vaznesenja gospodnjeg u Subotici završena je restauracija tornja starog sto godina, od vremena kada je crkva dobila današnji oblik. Ovo je samo deo prve faze obnove Srpske pravoslavne crkve koja obuhvata i zapadnu fasadu.

Posle provere i popravki drvene konstrukcije toranj je obložen bakarnim limom. Restauracija je rađena po projektu arhitekte Jagode Alamantić iz Zavoda za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zaštitu kulture, a radove finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Očekuje se da će obnova crkve biti nastavljena naredne godine kada će biti i popravljen krov koji prokišnjava. Planira se malterisanje i krečenje čitavog hrama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.