RADOSNE VESTI IZ SUBOTICE: Sve veći broj otpusta iz Kovid bolnica - imunizacija odigrala veliku ulogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2022, 16:41

RADOSNE VESTI IZ SUBOTICE: Sve veći broj otpusta iz Kovid bolnica - imunizacija odigrala veliku ulogu

Dobra vest iz Subotice.

Po rečima dr Gordane Krtinić, epidemiologa u Opštoj bolnici Subotica, protekla dva dana beleži se trend većeg broj otpusta u odnosu na prijem kovid pacijenata.

- U protekla 24 časa u u repiratornoj ambulanti Kovid odeljenja subotičke bolnice pregledano je 92 pacijenata, od kojih je sedmoro zadržano na daljem lečenju - kaže dr Krtinić. - U našoj ustanovi, u Kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bloku, trenutno je 46 pacijenata na lečenju , od čega tri u jedinici Intenzivne nege.

Iz Zavoda za javno zdravlje Subotica stižu brojke da je u protekla 24 časa u Subotici registrovano  219 slučajeva zaraze, a te brojke preko dve stotine zaraženih dnevno figuriraju već nekoliko dana, kako navodi portal Subotica.com.

Punkt za imunizaciju protiv kovid-19, odnosno sprečavanja razvijanja težih oblika bolesti posledice zaraze kovid-19 virusom, u Novoj opštini radiće danas (petak) do 20 časova i u subotu od 8 do 14 časova, dok će nedelja, zbog slabije zainteresovanosti građana, biti neradna. Trenutno su, bez zakazivanja, dostupne vakcine "Sputnjik", "Sinofarm" i "Fajzer", za sve tri doze.

Po rečima Ivanka Beoković, direktorice Doma zdravlja Subotica, nedeljno se na vakcinalnom punktu u Novoj opštini vakciniše oko 600 građana, od toga oko 400 osoba primi treću, a ostali prvu ili drugu dozu.

- Podelili smo ukupno 138 hiljada doza svih vakcina, od toga na prvu odlazi 54 hiljade, nešto malo manje na drugu dozu, a na treću 32 hiljade - objašnjava Beoković.

Više vesti o Subotici možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.