Izvor: Magyar Szó, 26.Sep.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pulmologija dobija novu zgradu

Subotička bolnica će dobiti novu zgradu Odelenja za plućne bolesti, čija će vrednost sa potrebnom opremom zajedno prema preliminarnim proračunima biti oko milion evra. Projektno-tehničku dokumentaciju će izraditi firma iz Novog Sada "Đorđe Bajilo i arhitekte". Ugovor o tome su potpisali juče direktor bolnice, Goran Bićanin i Đorđe Bajilo, vlasnik firme. Dokumentacija će biti gotova do kraja godine i ako novčana sredstva budu na raspolaganju, dogodine se već može početi sa gradnjom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << Goran Bićanin je izjavio: „Ako sve bude po planu, pulmologija će se za dve godine preseliti u novu, savremeno opremljenu zgradu gde će se moći vršiti i oni pregledi za koje do sada nije postojala mogućnost u Subotici.

Kada nas je delegacija lokalne samouprave posetila pre dve godine, mene je bio stid što plućne bolesnike, koji kod nas dolaze da se leče, moramo da primamo pod ovakvim okolnostima. Ubrzo potom smo dobili obećanje da će nam grad pomoći u rešavanju ovog problema, a gradska uprava nam je odobrila određena sredstva pomoću kojih smo mogli raspisati tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Planiramo izgradnju novog objekta za plućne bolesnike. Pulmologija je trenutno u najgorem stanju - zgrada ovog odeljenja je građena krajem 19. veka. Nova dvospratna zgrada će biti izgrađena kod vodotornja u dvorištu Bolnice, a ova stara zgrada, gde je pulmologija sad, postaće arhiv bolnice”, izjavio je direktor.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.