Prva generacija tehničara za digitalnu grafiku iz Subotice spremna za poslove budućnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2022, 17:09

Prva generacija tehničara za digitalnu grafiku iz Subotice spremna za poslove budućnosti

Prva generacija tehničara za digitalnu grafiku, obrazovanih na relaciji IT sektor – Politehnička škola, dobili su svoje diplome. Dok stasava još jedna generacija, čini se da su svi uključeni u ovaj proces zadovoljni konačnim ishodom njihovog školovanja.

Ukoliko znaju engleski i imaju stabilan internet – ceo svet je pred ovom decom. Zato što su se školovali za ono što se naziva zanimanjem budućnosti. Poslednjih godinu dana manje su bili u školskim klupama, a više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u habu pod budnim okom mentora iz subotičkih IT kompanija koji su od njih oblikovali tehničare spremne da se uključe u svet web dizajna i programiranja.

"Jako su bili dobri časovi i na praksama, mentori su bili jako ljubazni i mnogo toga smo naučili od njih i bilo mi je jako dobro da smo proveli ovu godinu sa njima", kaže jedna od učenica Laura Kovač.

Po meri potreba IT sektora, ovu decu zajednički su obrazovali Politehnička škola, Infostud, Studio Present i ICB Tesh. I čini se da su svi zadovoljni ostvarenim rezultatima.

"Oni sa šesnaest – sedamnaest godina su već na tom nivou da bi mogli bilo gde da se zaposle kao dizajneri", kaže Laslo Nađ Perge iz Studio Presenta.

"Radovi naših učenika su u ovom momentu čak i na višem nivou nego radovi nekih kandidata koji se javljaju za posao i to su generalno rekli da nisu uveličavali i da je to stvarno realno", dodaje Tihomir Zoraje iz Politehničke škole Subotica.

Prateći potrebe tržišta rada, Politehnička škola iz Subotice pokrenula je školovanje na novom zanimanju – tehničar multimedija.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.