Izvor: MozzartSport.com, 22.Sep.2021, 19:36

Proleter zasijao u vrhunskom vojvođanskom derbiju, Čuka prekinula pobednički niz Napretka

Slavlje Brđana u Kruševcu – 2:1

Vrhunska utakmica u Subotici, koja je nadmašila standarde Superlige. Spartak i Proleter su odigrali 90 minuta u visokom ritmu, gotovo bez stajanja, bez “milion” prekršaja, bez izležavanja da bi se sačuvao rezultat.

Lopta je fijukala ka golu i oko njega od početka do kraja, viđeno je brdo šansi na obe strane, a na kraju su visoko ruke podigli fudbaleri Proletera koji su na severu zemlje došli do druge pobede u prvenstvu – >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 2:1.

Srpska Superliga po kvalitetu ne spada među najbolje na kontinentu, mada su je beogradski večiti rivali digli na 12. mesto UEFA liste, ali kada bi bilo više utakmica kao što je bila danas u Subotici, sigurno bi bilo i više publike na tribinama na svim delovima zemlje.

Gosti nisu imali u sastavu poslednje i najveće pojačanje Nikolu Ninkovića, dok domaći jesu svoju dvojicu najzvučnijih novajlija, Nemanju Mihajlovića koji je bio starter i Nemanju Nikolića koji je ušao u igri kada su Plavi golubovi jurili rezultat.

Oba tima su počela meč otvoreno, napadački, jer Spartak i inače igra tako od starta sezone, dok je Proleter osetio priliku da popravni inače tanki bodovni saldo posle devet kola. I Novosađani su prvi došli do gola posle “brazilske” akcije u kojoj je Tomović petom odložio loptu do novajlije Kuna, koji je poslao fudbal u mrežu za 1:0.

Vrlo brzo su se Novosađani ponovo poradovali. Posle centaršuta na drugu stativu Dilan Ortiz je postigao gol. Sudija Jovanović je pokazao na centar, a onda se sedam-osam minuta čekala reakcija iz VAR sobe, da bi kada su već svi zaboravili šta i čekaju stigla informacija da je bio ofsajd.

Morao je Spartak još žešće da napadne, pogotovo je to činio u drugom poluvremenu, kada nije dao gostima oka da otvore. Uhvatili su se za glavu navijači subotičkog tima u 65. minutu, kada je Ortiz “iz gola” kolenom izvadio loptu koja je kao tane letela ka mreži.

Spartak je do izjednačenja došao posle sjajne akcije u šesnaestercu, koju je golom krunisao Bijelović. I dok se očekivalo da domaći krenu na sve, iznenadio je Proleter, koji se nije zadovoljio bodom. Naprotiv, u poslednjih deset minuta više šansi stvorili su Novosađani, a jednu od njih je Mladenović u 88. minutu završio pogotkom koji je doneo Proleteru tri kolosalna boda.

Isti rezultat i takođe u korist gostiju zabeležen je u Kruševcu. U borbi timova koji nišane poziciju broj tri Čukarički je prekinuo pobednički niz Napretka – 2:1.

Iako su Brđani bili u nestabilnijoj formi od Čarapana, koji su iza sebe imali tri vezane pobede, belo-crni iz Beograda su našli put da osvoje Kruševac.

Tim Saše Ilića je poveo u 12. minutu golom Lukića, a ekipa Milana Đuričića je preko Marjanovića izjednačila u 58. minutu. Još jedan akter koji je bio član Partizana stupio je na scenu posle toga: Đorđe Jovanović je novim golom, njegovim osmom u sezoni, doneo tri boda Čukaričkom.

SUPERLIGA - 10. KOLO

Utorak

Vojvodina - Kolubara 2:1 (1:0)

/Đuranović 14, Simić 52 - Andrić 90+1/

Sreda

Radnički Kragujevac – Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Filipović 13, Mirić 23 – Aganspahić 8/

Napredak – Čukarički  1:2 (0:1)

/Marjanović 58 – Lukić 12, Jovanović 71/

Spartak – Proleter  1:2 (0:1)

/Bijelović 73 - Kun 25, Mladenović 89/

Četvrtak

17.55: (10,0) Mladost (6,50) Partizan (1,25)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Voždovac (19,0)

Odloženo

Radnik - TSC

Radnički Niš - Metalac

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Čuka slavila u Kruševcu, Proleter u Subotici

Izvor: B92, 22.Sep.2021

Fudbaleri Čukaričkog pobedii su u gostima Napredak sa 2:1, u 10. kolu Superlige Srbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.