Proizvodili lažni Gorki list

Izvor: RTS, 15.Jul.2013, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodili lažni "Gorki list"

Policija je uhapsila Z.K. iz Subotice i N.S. iz Beograda koji su napravili 3.800 litara lažnih alkoholnih pića "Gorki list", "Viljamovka" i "Jagermajster".

U nastavku akcije na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima, pripadnici Policijske uprave u Subotici su, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili Z.K. (41) iz Subotice i N.S. (48) iz Beograda, saopšteno je iz MUP-a.

Z. K. je uhapšen zbog nedozvoljene prizvodnje i zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je neovlašćeno upotrebio tuđe poslovno ime i obmanjivao kupce.

Drugom osumnjičenom N.S. se stavlja na teret da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je Z.K. juče, u dvorištu svoje kuće u Subotici, utovario veću količinu nelegalno proizvedenog alkoholnog pića, vrednosti preko četiri miliona dinara i to: "Gorki list" - 2.800 litara, "Viljamovka" - Takovo i "Jegermajster" u ukupnoj količini od 1.000 litara, bez akciznih markica i odgovarajuće dokumentacije.

Piće je utovario na teretno vozilo kojim je upravljao N.S, koji je napravio otpremnicu za veću količinu pića namenjenog crnom tržištu i overio falsifikovanim pečatom preduzeća "Ekspres drink" DOO iz Subotice, koji je pronađen i oduzet od osumnjičenog.

Takođe, u kući Z.K. pronađena je veća količina kartonske ambalaže "Gorki list" , čepova, praznih flaša "Gorkog lista", "Viljamovke" i drugih alkoholnih pića, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.