Izvor: RTS, 01.Dec.2022, 16:20

Profesorka tambure pola veka svira i podučava decu

Tambura je instrument koji se voli, svira i izučava na severu naše zemlje. Jedna Subotičanka sinoć je svečanim koncertom u Sinagogi obeležila pola veka druženja sa tamburom.
Subotičanka Mira Temunović u ranom detinjstvu se zaljubila u tamburu, a gotovo tri decenije podučava decu u subotičkoj Muzičkoj školi da pravilno sviraju popularni žičani instrument panonske nizije.

Profesorka Temunović ističe da su iz njene i klase njenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolega izašle 24 generacije mladih tamburaša, a da se ovaj žičani instrument izučava u 16 škola u Vojvodini.
Saradnjom sa Akademijom za umetnost i kulturu u Osijeku, učenici subotičke Muzičke škole postali su studenti na prvoj visokoškolskoj instituciji u Evropi na kojoj se studira tambura.
Profesorka Temunović naglašava da je školovanje tamburaša doprinelo očuvanju te vrste muzike na ovim prostorima.
Popularna profesorka tambure kaže da će biti posvećena pedagoškom radu dok je zdravlje služi, a da istovremeno obrazuje naslednike koji će nastaviti plemenitu misiju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.