Prodati objekti subotičkog 29. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodati objekti subotičkog "29. novembra"

Nekadašnje "carstvo dobre hrane" i fizički će otići u istoriju, pošto je uspela prodaja fabričkih hala Industrije mesa "29. novembar" iz Subotice.

Kompleks ove industrije, koji se nalazi u Tolminskoj ulici u Subotici, prodat je susedu - preduzeću "Al pak" po ceni od 84,7 miliona dinara.

Drugi objekat, prodavnica u Subotici, prodata je "Mesoprometu" za 4,9 miliona dinara. Obe celine su prodate po početnim cenama, dok je jedino ostala neprodata prodavnica u Bačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Topoli koja je ponuđena po ceni od 3,7 miliona dinara.

Prethodno su sredinom 2015. godine mašine i oprema otišle u "staro gvožđe". I to bukvalno, jer su za 48 miliona dinara prodate austrijskom preduzeću za trgovinu sekundarnim sirovinama.

Agencija za privatizaciju je objavljivala tri tendera za prodaju kapitala preduzeća, a u aprilu 2008. tender je proglašen uspešnim. Međutim, kupac tada nije obezbedio bankarsku garanciju tako da je ugovor raskinut u junu iste godine.

Nakon toga, u maju 2009. godine preduzeće je zbog stanja u kojem se nalazi - otišlo u stečaj.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.