Priznavanje neformalnog znanja od maja u Politehničkoj školi u Subotici

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 23:10

Priznavanje neformalnog znanja od maja u Politehničkoj školi u Subotici

U Politehničkoj školi u maju počinje pilotiranje postupka priznavanja prethodnog učenja za četiri kvalifikacije u oblasti građevinarstva – armirač, tesar, rukovaoc građevinskom mehanizacijom i zidar. Kako direktor škole, Iso Planić ističe reč je o dugoročnom projektu od nacionalnog značaja koji uređuje neformalno i informalno obrazovanje.

Politehnička škola biće regionalni centar za priznavanje prethodnog učenja, a kako Planić dodaje zanimanja iz oblasti geodezije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i građevinstarstva koja su obuhvaćena programom deficinatarna su i za njih postoje veliko interesovanje, prenosi portal gradsubotica.co.rs.

Priznavanje prethodnog znanja trebalo bi da bude uvedeno u sistem obrazovanja krajem godine, a u toku je izrada metodologije programa obuka. Kako iz Ministarstva prosvete ističu, značaj projekta ogleda se u tome što će na ovaj način biti priznate stručne kompetencije svih onih koji su određeni posao obavljali bez sertifikata.

U pilotiranju će učestovati ukupno 22 srednje stručne škole iz Srbije, a prvi kandidati biće odrasli koji su do sada bez sertifikata radili kao armirači, zidari, rukovaoci građevinskom mehanizacijom, tesari, pekari, mesari, kuvari, stolari i modni krojači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.