Preminuo pacijent od koronavirusa u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2020, 12:11

Preminuo pacijent od koronavirusa u Subotici

Od posledica koronavirusa preminuo je četvrti pacijent u Subotici od izbijanja epidemije. Kako je saopštila Opšta bolnica, preminuo je pacijent koji je u prethodnih mesec dana lečen u Kliničkom centru Vojvodine, sve vreme na respiratoru.

U poslednja 24 sata u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica pregledano je ukupno 19 pacijenata sa temperaturom i respiratornim simptomima, dva pacijenta su juče zadržana na bolničkom lečenju.

"U toku jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana jedan pacijent je zbog teške kliničke slike stavljen na mehaničku ventilaciju i transportovan u Klinički centar Vojvodine u jedinicu intenzivne nege", saopšteno je iz ove zdravstvene institucije.

Trenutno se na bolničkom lečenju na Odeljenju za infektivne bolesti nalazi ukupno 13 pacijenata: Pet pacijenata je sa potvrđenim pozitivnim PCR testom.

"Dva pacijenta danas se sa negativnim PCR testom u dobrom stanju otpuštaju sa bolničkog lečenja, na još 14 dana kućne izolacije. I ostali hospitalizovani pacijenti na infektivnom odeljenju su stabilnog kliničkog stanja" – navedeno je u saopštenju.

Od juče poslatih 19 uzoraka pacijenata na PCR testiranje, 8 je pozitivno na "SARS Cov 2", negativna su 4 uzorka, a za sedam se još čekaju rezultati. Danas je poslato 18 uzoraka na PCR testiranje.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od korona virusa u KC Vojvodine preminuo pacijent iz Subotice, mesec dana proveo na respiratoru

Izvor: Blic, 10.Jul.2020

Od posledica COVID bolesti preminuo je pacijent iz Subotice, koji je prethodnih mesec dana lečen u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), saopštila je Opšta bolnica u Subotici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.