Preminuo dramski pisac Ferenc Deak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2011, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo dramski pisac Ferenc Deak

SUBOTICA -

Noćas je u Subotici nakon duge i teške bolesti preminuo Ferenc Deak poznati dramski pisac, autor scenarija više filmova nagrađenih na prestižnim festivalima, novinar, nekadašnji dramaturg i bivši direktor Televizije Novi Sad.

Deak je rođen 1. januara 1938. godine u Novom Itabeju.

Školovao se u Subotici, a svoj novinarski rad je započeo u Novom Sadu u omladinskom listu Kepeš ifjušag.

U RTV Novi Sad je došao 1969. godine, odakle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se 1999. godine povukao u penziju.

Pamtićemo ga i po filmovima "Trofej" i "Granica" za koje je odlikovan najprestižnijim nagradama Filmskog festivala u Puli, po brojnim scenarijima i dramama za koja su, ne samo on, nego i pozorišta, producenti, reditelji i glumci nagrađivani sa više od 60 domaćih i međunarodnih priznanja.

Vreme sahrane Ferenca Deaka objaviće se naknadno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo pisac i pesnik Ferenc Deak

Izvor: Blic, 23.Okt.2011

Istaknuti književnik vojvođanskih Mađara, pisac i pesnik Ferenc Deak preminuo je danas u 74. godini, nakon duge i teške bolesti. ..Deak je rođen 1938. godine u Novom Itebeju. Bio je urednik omladinskih novina "Kepeš Ifjušag", a nakon toga dramaturg u Radio Novom Sadu. Obavljao je i dužnost glavnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.