Izvor: Luftika.rs, 07.Jun.2023, 19:10

Preminuo autor legendarne pesme „Ima jedan kućerak u Sremu“

Preminuo je Vlada Kanić, autor nezvanične himne Srema, „Ima jedan kućerak u Sremu“.
Ovaj poznati pesnik i kantautor je rođen 18.11.1941. godine i odrastao u Zemunu, piše In Medija. Кao talentovani muzičar, davne 1986. je otišao u Norvešku da odradi dvomesečnu tezgu, a tamo je ostao 40 godina. Radeći kao građevinski inženjer izgradio je mnoge zgrade, mostove i naftne platforme.
Paralelno sa studijama, muzikom je počeo da se bavi ranih šezdesetih. Na Omladinskom festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u Subotici 1963. godine osvojio je nagradu publike, a na Beogradskom proleću je debitovao 1967. godine, piše Telegraf.
Кanić je od početka svoje kantautorske karijere napisao mnoge hitove koji se i danas slušaju, a među njima i čuveni „Кućerak“.
Objavio je brojne zbirke poezije, među kojima su i „Rane u duši“ i 2Rane u glavi“.
Preminuo hrvatski pevač Jasmin Stavros (69)

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.