Preminuo Jožef Kasa

Izvor: RTS, 03.Feb.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Jožef Kasa

Nekadašnji predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i zamenik premijera Srbije u vladi Zorana Đinđića, Jožef Kasa, preminuo je noćas u subotičkoj bolnici, potvrdio je RTS-u Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice u Subotici.
Kako RTS saznaje, Kasa (71) je umro zbog komplikacija gangrene pluća.

Jožef Kasa (1945) po zanimanju bio je političar, ekonomista i bankar.
Kroz političko delovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio je na čelu Grada Subotice od 1989. do 2001, nakon čega postaje potpredsednik republičke vlade, prvo u vladi Zorana Đinđića, a potom Zorana Živkovića.
Po odlasku iz politike stupa na funkciju direktora filijale "Agrobanke" u Subotici.
Kasa je svojevremeno bio i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (1995), proglašen je i za počasnog člana u ovoj stranci, a nedavno se mogao videti na političkim skupovima nove mađarske opcije.
Uhapšen je 20. novembra 2012. godine tokom istrage u aferi "Agrobanka". U pritvoru je bio do 12. februara 2013. godine, ali protiv njega nije podignuta optužnica.
U julu 2013. godine postao je glavni i odgovorni urednik Subotičkih novina, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja tu funkciju je napustio pre oko godinu dana.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Umro Jožef Kasa

Izvor: Mondo, 03.Feb.2016

Nekadašnji predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i zamenik premijera Srbije u Vladi Zorana Đinđića, Jožef Kasa, preminuo je noćas u subotičkoj bolnici...Foto: screenshot, youtube..To je  potvrdio RTS-u Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice u Subotici...Kasa (71) je umro od komplikacija od...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.