Preminula pacijentkinja iz Čačka, u Subotici više otpuštenih nego hospitalizovanih

Izvor: B92, 13.Avg.2020, 19:29

Preminula pacijentkinja iz Čačka, u Subotici više otpuštenih nego hospitalizovanih

Na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Čačku danas je preminula pacijentkinja iz tog mesta.

Kako prenosi portal Ozonpres, a potvrđeno je agenciji MNA, reč je o sedamdesetpetogodišnjoj G. T.

Od 124 rezultata koja su pristigla iz laboratorije u Batajnici, koronavirus potvrđen je kod jedne osobe iz Čačka.

Inspekcije, komunalna milicija i policija reagovale su zbog kršenja odluke o vanrednoj situaciji, a bilo je i slučajeva da su pisane prekršajne i krivične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijave, izjavio je danas gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, problem je na seoskom području, ali i van teritorije Čačka, gde se organizuju veće privatne žurke, što predstavlja rizik od širenja zaraze koronavirusom.

Todorović kaže da se mnogi građani pridržavaju mera, nose maske, objekti se redovno dezinfikuju…

U poslednja 24 sata, u kovid-delu Opšte bolnice Subotica dva pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju, dok je desetoro otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.

U kovid-delu bolnice hospitalizovano je ukupno 55 pacijenata.

U kovid-jedinici intenzivnog lečenja nalazi se petoro, od kojih je dvoje na mehaničkoj ventilaciji, objavila je Televizija Subotica.

Među zdravstvenim radnicima nije potvrđen nijedan novi slučaj kovid-infekcije.

Tokom poslednja 24 sata, u kovid-respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljena su 32 pregleda, od čega 13 kontrolnih.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.