Premijere sa Roterdamskog filmskog festivala u Beogradu, Subotici i Nišu

Izvor: Story, 22.Jan.2015, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijere sa Roterdamskog filmskog festivala u Beogradu, Subotici i Nišu

Domaćoj publici od 24. do 28. januara premijerno će biti predstavljeni filmovi sa ovogodišnjeg Roterdamskog filmskog festivala.

Film Brzo hodanje, foto: Promo

Inovativni program IFFR Live sastoji se od 5 svetskih premijera koje će se održati simultano u 39 evropskih bioskopa tokom trajanja predstojećeg 44. izdanja renomiranog Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu, uključujući domaće bioskope Fontana (Beograd), Eurocinema (Subotica) i Kupina (Niš)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story << />
24. januara (16h), imaćete priliku da pogledate holandski film Atiantik, prelepu transcedentalnu avanturu o mladom marokanskom vindsurferu koji kreće na opasno putovanje preko okeana do Evrope.

25. januara (16h) na repertoaru je dokumentarac Priče o Pasiji po Mateju, moćnu priču o izvođenju kompozicije J.S. Bacha Pasija po Mateju i njenom uticaju na širu zajednicu.

26. januara (19h) svi zainteresovani moći će da pogledaju Melodija, nagrađivani, drugi po redu film Bernarda Bellefroida sa zvezdom u usponu Lucie Debay i Rachael Blake (Sleeping Beauty), koje su podelile nagradu za najbolju glumicu na poslednjem Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu. U pitanju je emotivna je priča o odnosu mlade surogat majke sa ženom za koju nosi bebu

27. januara (19h) pogledajte dirljivu komičnu dramu Brzo hodanje Nilsa Ardena Opleva, reditelja kultnog danskog filma The Girl With the Dragon Tattoo u kojoj glavnu ulogu glumi Sidse Babett Knudsen (igrala u veoma cenjenoj seriji Borgen).

28. januara (19h) na programu je debitanski film holandskog reditelja Marinusa Groothofa - Nebo iznad nas u produkciji Miše Mogorovića, koji prati živote troje običnih ljudi različitih generacija tokom NATO bombardovanja Beograda 1999. godine. Film je sniman u avgustu i septembru 2013. godine na više lokacija u Beogradu.

Publika u bioskopima biće u mogućnosti da nakon premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera.

Naša tri bioskopa će na ovaj način ući u svetsku istoriju filmskih festivala jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo. IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Premijere iz Roterdama u Beogradu, Subotici i Nišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2015, 10:20

Publika u Beogradu, Subotici i Nišu moći će od sutra do 28. januara da vidi pet svetskih filmskih premijera sa festivala u Roterdamu istovremeno kada i publika u Holandiji i drugim evropskim zemljama...Inovativni program IFFR Live sastoji se od pet premijera koje će se održati simultano u 39 evropskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.