Posle tri decenije obnova Novosadskog pozorišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle tri decenije obnova Novosadskog pozorišta

Nakon više od tri decenije od preseljenja u ulicu Jovana Subotića, počeli su radovi na obnovi dela centralne sale i krova Novosadskog pozorišta.

Postavljanje novih sedišta, kao i rušenje starog balkona, otvoriće zadnji deo gledališta i pružiti bolji pogled na scenu. Velika sala će biti okrečena, a dobiće i novi pod.

"Publika više neće biti na balkonu, ali ćemo imati jedan vrlo savremeni most, tehnički most. Nagib se menja tako da ćemo ovde imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedan red manje sedišta, ali će se već od prvog reda podignuti gledalište, tako da će se ostvariti bolja vizura prema gledalištu, počev od prvog do poslednjeg reda", kaže Valentin Vencel, direktor "Novosadskog pozorišta".

Blokovi na plafonu i svetleći lusteri, koji su deo stare postavke neće biti zamenjeni, kao ni bina, koja je obnovljena pre nekoliko godina.

"Kod svake scene je najvažniji taj pod, on je po svim evropskim standardima obnovljen 14-te ili 15-te, sad se više ne sećam. Scenu nažalost ne možemo menjati, s jedne strane zbog toga što nemamo na raspolaganju dovoljno materijalnih sredstava, a inače smo zahvalni Gradu, našem osnivaču, što nam je obezbedio sredstva za jednu ovako veliku rekonstrukciju, jer paralelno sa rekonstrukcijom ove sale, mi vršimo rekonstrukciju krova", ističe Vencel.

Rok za završetak spoljašnjih radova je 90 radnih dana, dok će rekonstrukcija sale biti završena do 20-og avgusta, kažu u pozorištu.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.