Posle 12 godina Niš dobio klub u elitnom šahovskom prvenstvu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 12 godina Niš dobio klub u elitnom šahovskom prvenstvu

Klub Osnovac domogao se najjačeg domaćeg prvenstva za seniorke, na kome će se nadmetati krajem avgusta u Subotici. Niš je ovim nakon 12 godina pauze dobio predstavnice u najjačem šahovskom takmičenju u državi.

Niške šahistkinje su nadmetanje u Prvoj ligi centralne Srbije završile kao druge. Ipak, kako kažu u Šahovskom savezu Srbije, prvoplasirani Šabac je odustao od takmičenja, pa je na njegovo mesto “uskočio” Osnovac.

Sem zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << toga što su nakon više od decenije omogućili Nišu da se ponovo nađe u društvu najboljih srpskih kubova, u Osnovcu se ponose i što im je to pošlo za rukom nakon svega 5 godina postojanja. Ekipa koja je ostvarila ovaj uspeh sastavljena je od devojčica; foto: ŠK Osnovac

Zahvaljujući pre svega entuzijazmu, volji i želji dece - članova kluba, kao i istrajnosti njihovih roditelja, zajedničkim snagama uspeli smo da, za ovo kratko vreme, dođemo do samog vrha - do najvišeg seniorskog ranga ekipnog takmičenja u državi - kažu u Osnovcu.

Inače, čitav jug Srbije nema nijednog predstavnika u prvim ligama ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji je ovaj negativni niz prekinut nakon 12 godina, dok u muškoj to traje već 6 godina.

Kako je niškom klubu potrebno 840.000 dinara da bi otišli na takmičenje u Suboticu, navode, a pomoć Grada nije dovoljna, pozivaju sponzore da im pomognu. Zainteresovani se mogu javiti Šahovskom klubu Osnovac na broj telefona 065/2-419-206 ili putem mejla dsk.osnovac@gmail.com.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.