Polemike o razvojnim projektima u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemike o razvojnim projektima u Subotici

Imaju li subotička javna preduzeća razvojne projekte? Ako pitate opoziciju – nemaju, dok vlast tvrdi suprotno. A sve je to deo njihovih planova poslovanja koja je usvojila danas Skupština grada.

Odgovornost za stanje u Palićkom jezeru, navodna diskriminacija sportskih klubova po političkoj osnovi, manjak informacija o počioniocima seče stabala na Paliću izazvale su oštre polemike između vlasti i opozicije na današnjoj sednici subotičke Skupštine.

A na dnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << redu su bili programi poslovanja subotičkih javnih i komunalnih preduzeća, za koje u opoziciji tvrde da su pisani sistemom "kopi-pejst" i da nedostaju investicije, dok u vlasti odbacuju takve optužbe tvrdnjama da se novac za investicije obezbeđuje u Novom Sadu i Beogradu.

"Nemamo ozbiljne razvojne projekte što se tiče komunalne infrastrukture Grada Subotice sa jedne strane, sa druge strane očigledno da pada dobit javnih preduzeća. Znači imamo stagniranje ili pak korak unazad" – tvrdi šef odborničke grupe "Pokret za građansku Suboticu" Jene Maglai.

"Investicije se sve više prikupljaju od strane Pokrajine i Republike. Vidite da grad nema dovoljno sredstava da bi sve potrebe investicionog neulaganja poslednjih tridesetak godina nadoknadio", smatra zamenik predsednika Skupštine grada Veljko Vojnić.

Vlast i opozicija bili su složni u potrebi da se proširi Bajsko groblje.

"Osim toga što će se savremeno urediti grobnice i grobna mesta, to će predstavljati prvo groblje parkovskog tipa u Subotici", naglašava direktorka JKP Pogrebno Vesna Prćić.

Ni iz trećeg pokušaja na dnevnom redu nije se našla izmena odluke o sahranjivanju. Nakon dva neuspešna pokušaja opozicije, treći put je gradska vlast stavila na dnevni red predlog, da bi ga pred zasedanje povukla.

"Apsolutno na osnovu uredbe Vlade Republike Srbije koja je stigla sredinom februara meseca i sada predlog koji je dat mora da se uskladi sa tom uredbom. To je jedini razlog za povlačenje", tvrdi Vojnić.

"Na žalost, moram da kažem, da je to slika i prilika kvaliteta rada lokalne samouprave, između ostalog i ova tačka, jednostavno skidaju to kao tačku dnevnog reda, a petnaest hiljada građana je svojim potpisima tražilo donošenje jedne takve odluke", smatra Maglai.

Osim usvojenih planova poslovanja, Javna preduzeća i ustanove dobile su i nove nadzorne odbore.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.