Izvor: Magyar Szó, 12.Dec.2011, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Subotice nacionalnim savetima

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izrazio je spremnost da subotička lokalna samouprava u najkraćem roku donese odluku o prenošenju dela svojih osnivačkih prava u pozorištu „Deže Kostolanji“, kao ustanovi od posebnog interesa za mađarsku nacionalnu zajednicu, na Nacionalni savet Mađara – saopšteno je nakon sastanka subotičkog gradonačelnika i predsednika ovog nacionalnog saveta Tamaša Korheca.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Dogovor oko pozorišta Deže Kostolanji

Izvor: Danas, 12.Dec.2011

Susret gradonačelnika Subotice Saše Vučinića i predsednika Mađarskog nacionalnog saveta Tamaša Korheca, na kojem su između ostalog razgovarali o prenosu dela nadležnosti u okviru osnivačkih prava na ovaj savet u pozorištu Deže Kostolanji, na neki način je najava da se otklanja svojevrsna...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.