Izvor: RTS, 01.Maj.2021, 06:02

Počinje izgradnja Fruškogorskog koridora – rešenje za jedan od najprometnijih pravaca u Srbiji

Izgradnja Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, dugog 47,7 kilometara, počeće danas. Radove će otvoriti predsednik Aleksandar Vučić i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.
Fruškogorski koridor će imati četiri trake od po 3,5 metra, bez zaustavnih traka, i spajaće auto-puteve ka Šidu i Subotici.

Kroz Frušku goru će biti probijen tunel dužine 3,5 kilometra i izgrađen most preko Dunava od 1,8 kilometara.
Najveći značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koridora Novi Sad-Ruma sa tunelom je taj što će se konačno rešiti problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi jedna od najprometnijih saobraćajnica u Srbiji, sa dnevnim prosekom prelazaka od 10 do 12 hiljada vozila.
Takođe, povezaće Vojvodinu sa Zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom.
Vrednost projekta je 650 miliona evra, a glavni izvođač radova je kineska kompanija CRBC.
Radove će otvoriti predsednik Aleksandar Vučić i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.
Planirano je da radovi budu završeni u roku od tri godine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja Fruškogorskog koridora

Izvor: Danas, 01.Maj.2021

Izgradnja Fruškogorski koridora, auto-puta od Novog Sada do Rume dugog 47,7 kilometara, počela je danas, a palnirano je da radovi budu završeni za tri godine. Saobraćajnica će imati četiri trake od po 3,5 metra, bez zaustavnih traka, i spajaće autoputeve ka Šidu i Subotici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.