Počeo festival organskih proizvoda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2010, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo festival organskih proizvoda

SUBOTICA -

U Subotici je danas počeo šesti Biofest, međunarodni festival organskih proizvoda, koji protiče u znaku obeležavanja dve decenije razvoja organske proizvodnje u Srbiji.

Tim povodom održana je večeras i svečana sednica, na kojoj je pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović istakao da je organska proizvodnja značajna i sa aspekta smanjenja zagađenja životne sredine i za zdravlje ljudi.

Organske proizvode na Biofestu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavlja desetak proizvođača iz Hrvatske, Mađarske i Srbije, a za bioproizvod godine proglašen je "Lajforganik" (Lifeorganic) sok od jabuke, dok je proizvođač godine porodica Farago, koja ima biosalaš u Oromu.

Posebna priznanja dobili su Boško Kovačević, Tereza Horvat - Skenderović, kao i Ferenc Fruhvald iz međunarodne federacije za organsku poljoprivredu.

U proteklih šest godina, koliko se održava Biofest u Subotici, učestvovalo je više od 50 izlagača iz 20 gradova naše zemlje, kao i iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Albanije, Makedonije, Austrije i Crne Gore, kao i oko 400 učesnika u raznim pratećim programima .

Ovaj prodajni sajam organskih proizvoda održava se i sutra i biće otvoren od 10 do 18 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Subotici održan šesti Biofest

Izvor: Danas, 05.Nov.2010, 19:39

U Subotici je održan šesti "Biofest", festival organski proizvedene hrane, na kojem su svoje proizvode izložili poljoprivredni proizvođači iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Organizator festivala je i ovog puta Udruženje za organsku hranu "Teras", a sajam je istovremeno obeležio i dve decenije razvoja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.