Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 20.Jun.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela turistička sezona na Paliću

PALIĆ - Na Paliću je i zvanično otvarena turistička i kupališna sezona. U okviru svečanosti otvaranja, ispred Velike terase organizovana je izložba automobila "oldtajmera", a u Eko centru se otvara izložba foto kluba "Panonija". U Muzičkom paviljonu, jednočasovni koncert održaće gudački kvartet članova subotičke Filharmonije.

  U toku celog leta na Paliću će biti organizovana pijaca rukotvorina, a ronilački klub "Palić" će organizovati podvodno čišćenje plaža, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << saopštio je direktor preduzeća "Park Palić" Goran Gabrić. On je rekao da se kupališna sezona otvara uprkos tome što voda u svim delovima jezera ne zadovoljava standarde higijenske ispravnosti. Iz Tise će, dodao je on, biti upumpana određena količina vode kako bi se jezero osvežilo.

  Zavod za javno zdravlje analiziralo je tri uzorka vode krajem maja i tada je utvrđeno da je ona bezbedna za kupanje na Muškom štrandu i kod Vikend naselja, ali je na Ženskom štrandu utvrđeno prisustvo indikatora fekalnog zagađenja, što predstavlja higijenski i zdravstveni rizik za kupače.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.