Počela obnova pruge Subotica - Senta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela obnova pruge Subotica - Senta

Ono što je pre šest meseci najavljeno kao mogućnost, danas je postalo je realnost. Počela je rekonstrukcija pruge između Subotice i Sente. Rekonstrukcija je vredna dve i po milijarde dinara, a rok za završetak radova je dve stotine sedamdeset dana, odnosno do kraja godine.

Nakon skoro stotinu godina čekanja mašine na pruzi između Subotice i Sente. Demontirana pruga između Beograda i Novog Sada dopremljena je još ranije u Suboticu, a do kraja godine biće kompletno zamenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tucanik, pragovi i šine na pruzi izgrađenoj još hiljadu osamstotina osamdeset i devete godine, u dužini od trideset osam zapeta pet kilometara.

"Oni koji su koristili ovu prugu znaju da su to praktično nemogući uslovi bili za putovanje jer je voz išao deset do trideset kilometara na sat, a drugo, što se nije mogla prevesti roba, naročito iz MSK, zbog osovinskog pritiska koji je samo šesnaest tona, a sada će se podići na dvadeset i dva koma pet tona kapaciteta nosivosti pruge, a što se tiče brzine, brzina će porasti na osamdeset kilometara na sat",  ističe državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infeastrukture Imre Kern.

Koliko je ova pruga bitna za stanovništvo, svedoči i sporazum potpisan između Železnica i gradova koji se na njoj nalaze, prvi takav u Srbiji, a koji su na sebe prihvatili da subvencionišu njen opstanak.

"Nadamo se da će se sa ovom rekonstrukcijom povećati broj putnika i povećati robni rad na ovoj relaciji, pogotovo prema MSK Kikinda, koja ima značajne tokove robe", kaže šef sekcije za saobraćajne poslove Infrastruktura Železnice Srbije Veselin Simović.

Dok traje rekonstrukcija, prevoz putnika u terminu vozova biće organizovan autobusima.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obnavlja se pruga između Subotice i Sente

Izvor: RTS, 01.Apr.2019

Preduzeće Infrastrukture Železnice Srbije počelo je rekonstrukciju regionalne pruge Subotica - Senta, dužine 38,5 kilometara. . Jednokolosečna železnička pruga na toj relaciji rekonstruiše se od elemenata i materijala...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.