Pobeda Subotičana u Požarevcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2014, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Subotičana u Požarevcu

Spartak Vojput je ostvario veoma važnu pobedu protiv Požarevca i tako im se revanširao za jedini poraz u Subotici u ovoj sezoni. Današnjom pobedom na prvenstvenu pauzu odlaze sa druge pozicije koju dele sa Metaloplastikom, dok je na prvoj poziciji sa samo bodom prednosti Jugović iz Kaća. Požarevac - Spartak Vojput - 23:24 (11:14).

Subotičani su prvi stigli do osetnije prednosti kada su nakon 9:9 napravili razliku postigli četiri gola u nizu i stigli do 9:13 golom Jelića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Požarevac preko Perovića i Vučkovića smanjuje na 11:13. U poslednjem napadu prvog poluvremena Županjac svojim sedmim golom povećava na 11:14.

Početak drugog poluvremena loše je počeo po Subotičane. Motivisani domaćini su postigli dva gola u nizu i smanjili na 13:14. U sledećem napadu "putari" propuštaju sedmerac, što koristi Požarevac i preko Perovića dolaze do izjednačenja, 14:14.

Jelić vraća prednost da bi Čupić povećao na plus tri za Subotičane, 14:17. Kao da je nova osetnija prednost uspavala momke iz Subotice. Požarevljani uspevaju za kratko vreme da izjednače rezultat a nakon toga i da povedu sa 18:17 kada je mrežu pogodio Vučković u 45. minutu.

Županjac napokon prekida niz Požarevca i dovodi utakmicu u egal, 18:18.

Domaćini dolaze u prednost a Lojaničić odličnim golom osam minuta pre kraja izjednačuje na 19:19. U finišu utakmice Lojaničić je zadavao velike probleme domaćinima, pet minuta pre kraja donosi prednost svojoj ekipi, 20:21.

Požarevac preko Radosavljevića i Todorovića preokreće rezultat 22:21 u 57. minutu. Đekić poravnava a Županjac svojim desetim golom, dva minuta pre kraja donosi minimalnu prevagu za "putare", 22:23. Odlična igra u odbrani uslovila je da se Spartak Vojput odbrani i da sa minimalnom prednošću i napadom uđu u poslednji minut susreta.

Nakon još jednog odličnog šuta Lojaničića iz daljine, Spartak Vojput tridesetak sekundi pre kraja dolazi do prednosti od dva gola, 22:24 i praktički reši pitanje pobednika. Domaći uspevaju da postignu gol u poslednjim trenucima da smanje na 23:24, ali više od toga nisu mogli.

Prvi deo prvenstva je završen za većinu superligaških ekipa, ali ne i za Spartak Vojput. Pred njima je još jedna važna utakmica. Očekuje ih finale Kupa Vojvodine protiv Jugovića koji se igra u Novom Sadu u subotu 20. decembra.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.