Ples maturanata u centru Subotice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ples maturanata u centru Subotice

Uz valcer "Na lepom plavom Dunavu", ali i uz zvuke tvista i rokenrola, subotički maturanti su plesom na glavnom gradskom trgu obeležili kraj školovanja i početak novog doba u životu.

Oko 150 maturanata srednjih škola zaplesalo je u centru Subotice "Zajednički ples" i tako na simboličan način obeležilo kraj školske godine i đačkog doba.

"Dosta dugo smo uvežbavali zajednički ples. Nećemo dozvoliti da nam kiša pokvari sve", rekao je maturant Marko Paunović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji, kao i ostali njegovi vršnjaci, ničemu nije hteo da dozvoli da im pokvari slavlje.

Ni pljusak, ni vetar nisu omeli maturante da izvedu koreografije koje su pripremili - najpre valcer "Na lepom plavom Dunavu", a potom plesni miks rokenrola i tvista.

"Dva meseca smo se pripremali za zajednički ples. Lepo smo se družili i vežbali. Sada je došao trenutak nastupa, ali i rastanka", kaže Andrija Žužić, maturant.

I Nevena Vasiljević, maturantkinja Tehničke škole "Ivan Sarić" imala je samo reči pohvale.

" Baš nam je bilo lepo dok smo vežbali plesne korake, a sada je došlo vreme da to što smo naučili i pokažemo i u tome uživamo", rekla je Nevena Vasiljević, koja se sprema da upiše Poslovnu školu u Beogradu.

"Zajednički ples" maturanata je, uz podršku Grada, organizovala Kancelarija za mlade.

"Cilj nam je bio da maturanti na lep i svečan način obeleže kraj školovanja. Kancelarija za mlade ga je organizovala u saradnji sa svim srednjim školama iz Subotice, a zahvaljujući inicijativi Muzičke škole, program je ove godine još bogatiji", kaže Dejana Baltes iz Kancelarije za mlade.

Po završetku plesova, koji su ispraćeni aplauzom prisutnih građana, maturanti su pustili šarene balone - simbole njihovog odrastanja, završetka bezbrižnog doba i rastanka jedne generacije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.