Peticiju subotičkih pogrebnika podržalo 15.000 ljudi

Izvor: Blic, 08.Jun.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticiju subotičkih pogrebnika podržalo 15.000 ljudi

Vlasnici privatnih pogrebnih preduzeća u Subotici predali su predsedniku Skupštine grada Tivadaru Bunfordu građansku inicijativu za promenu odluke o sahranjivanju kojom im je taj posao uskraćen i u potpunosti dodeljen JKP „Pogrebno“.

Predstavnici „Funera“, „Urne“ i Korpusa“ su sakupili 15.000 potpisa građana i poručili Bunfordu kako se nadaju da će inicijativa uskoro biti prihvaćena i stavljena na skupštinski dnevni red.

- Inicijativu ćemo dostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadležnoj stručnoj službi i sa njom se će postupati u skladu sa zakonima, imajući u vidu da je sahranjivanje komunalna delatnost od opšteg interesa za građane – rekao je Bunford.

Nezadovoljstvo odlukom, koju su nazvali monopol jednog preduzeća, privatni pogrebnici obrazlažu pogrešnim tumačenjem zakona.

- Slažemo se da se zakon mora poštovati, ali ne i da se jednom preduzeću da monopol. Radili smo tamo gde JKP nije bilo isplativo, a grad je odluku tumačio tako da je osim prevoza sve druge poslove prepustio JKP – rekao je Jožef Miškolci, vlasnik „Funera“.

Na dan kada je Skupština grada usvojila novu odluku, 31. marta ove godine, zaposleni u privatnim pogrebnim preduzećima su odbornicima i građanima priredili bizaran performans tako što su ispred Gradske kuće i kroz centar grada šetali obučeni u pogrebne uniforme noseći drvene krstove na kojima je pisalo „Preduzetnik 2016“.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.