Petarda Zvezde protiv Novog Pazara, Partizan slavio u Lučanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2023, 17:17

"Petarda" Zvezde protiv Novog Pazara, Partizan slavio u Lučanima

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu ekipu Novog Pazara rezultatom 5:1 (2:1) u meču 26. kola Superlige Srbije. Marković, Menig i Natho doneli pobedu Partizanu protiv Mladosti u Lučanima.

Crvena zvezda je povela u 11. minutu golom Marka Rakonjca. Na 1:1 izjednačio je Andrija Majdevac iz penala u 25. minutu. "Crveno-beli" su poveli u 33. minutu preko Gejlora Kange iz jedanaesterca.

Novi Pazar je u 38. minutu imao priliku da izjednači, a Mitar Ergelaš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pogodio stativu. Prvo poluvreme je završeno vođstvom Crvene zvezde rezultatom 2:1.

Kanga je na 3:1 povisio u 74. minutu. Aleksandar Katai se upisao u strelce u 77. minutu, a konačan rezultat postavio je Rakonjac četiri minuta kasnije.

Crvena zvezda je prva na tabeli SLS sa 72 boda, dok je Novi Pazar šesti sa 44. "Crveno-beli" će u narednom kolu gostovati Napretku u Kruševcu, dok će Novi Pazar na svom terenu igrati sa Kolubarom.

Crvena zvezda je na ovom meču organizovala proslavu 78. rođendana pred nekoliko desetina hiljada navijača. Uoči početka meča Gejloru Kangi uručen je dres sa brojem 200. Kanga je na meču sa Novim Pazarom odigrao 200. utakmicu u dresu "crveno-belih".

Milojević: Goleada za navijače, uveličali smo rođendan Crvene zvezde

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je večeras da je zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Novog Pazara.

"Novi Pazar je organizovana ekipa i znaju šta rade, a mi smo imali prostora da damo šansu igračima koji nisu puno nastupali i osetilo se to što se tiče meč forme, jer nismo uigrani u tom sastavu i formaciji, i uz to smo primili nesrećan gol. Međutim, nismo paničili, niti bili frustrirani, već nastavili da kontrolišemo dešavanja na terenu i kad god slomimo protivnika bude lakše. Nekad treba 15, nekad 90 minuta, ali to je draž fudbala. Drago mi je zbog navijača što smo postigli pet pogodaka i uveličali rođendan", rekao je Milojević, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

On je pohvalio napadače Crvene zvezde Marka Rakonjca i Aleksandra Pešića.

"Znači napadaču kada postiže golove, ali neću ni Pešića da zaboravim, jer radi za ekipu i upisao bi se u strelce da je ostao na terenu do kraja meča, ali je puno igrao i hteli smo da ga odmorimo. Imamo dva raspoložena špica i to je godinama bio kvalitet, da igrači s klupe koji uđu u igru postižu golove, poput Pavkova i Ohija. Konkurencija je velika, ali to su slatke muke", dodao je trener Crvene zvezde.

Milojević je istakao da se nada da će Crvena zvezda imati veliku podršku navijača i na narednim utakmicama.

"Momci zaslužuju ovakvu posetu na svakoj utakmici. Imamo još dva meča do plej-ofa i nadam se da će navijači u još većem broju doći na te dve utakmice", zaključio je Milojević.

Marković, Menig i Natho doneli pobedu Partizanu protiv Mladosti u Lučanima

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Lučanima ekipu Mladosti rezultatom 3:0 u meču 26. kola Superlige Srbije.

Golove za Partizan postigli su Svetozar Marković u 52, Kvinsi Menig u 78. i Bibars Natho u 91. minutu. "Crno-beli" su stigli do prve pobede posle dva remija i jednog poraza u Superligi Srbije.

Partizan je poslednju pobedu u SLS ostvario 19. februara na meču sa Spartakom u Subotici (2:1). Ovo je bio prvi trijumf novog trenera Partizana Igora Duljaja na klupi kluba iz Humske.

Partizan je trenutno drugi na tabeli SLS sa 54 boda, dok je Mladost 14. sa 21.

"Crno-beli" će u narednom kolu SLS na svom terenu igrati sa Radnikom, dok će Mladost gostovati ekipi TSC-a u Bačkoj Topoli.

Voždovac pobedio Radnički u Nišu, Radnik i Javor igrali bez golova

Fudbaleri Voždovca pobedili su danas u Nišu ekipu Radničkog 3:2 u meču 26. kola Superlige Srbije.

Golove za Voždovac postigli su Mihajlo Nešković u 11, Haris Kadrić u 64. i Vukašin Đurđević u 73. minutu. Oba gola za Radnički postigao je Miljan Škrbić u 62. i 85. minutu.

Voždovac je trenutno sedmi na tabeli SLS sa 39 bodova, dok je Radnički 13. sa 23. Voždovac će u narednom kolu gostovati ekipi Čukaričkog, dok će Radnički igrati sa Spartakom u Subotici.

Radnik i Javor igrali su danas u Surdulici bez golova. Surduličani su trenutno poslednji na tabeli SLS sa 17 bodova, dok je Javor 11. sa 25.

Radnik će u narednom kolu gostovati Partizanu, dok će Javor u Ivanjici dočekati Vojvodinu.

Juče su odigrana tri meča 26. kola SLS, a postignuti su sledeći rezultati: Radnički (KG) - Napredak 3:0, Vojvodina - Čukarički 3:2 i Spartak - Mladost (NS) 0:0.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radničkom ni bez Lalatovića ne ide, u Surdulici mreže netaknute

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2023

Na jednom pet, na drugom ni jedan gol...Završene su još dve utakmice 26. kola Superlige Srbije. Na ''Čairu'', Voždovac je kao gost savladao domaću ekipu Radničkog rezultatom 3:2...Ovakav ishod najavio je Nešković svojim pogotkom već u 11. minutu meča, da bi potom usledili naleti Nišlija,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.