Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2017, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Suživot različitih nacija u Subotici za primer

Suživot različitih vera i nacija u Subotici je bogatstvo i primer za celu zemlju, poručio je danas u Subotici patrijarh Irinej. Njegova svetost patrijarh srpski sastao se sa gradonačelnikom i obišao bolesnike u subotičkoj bolnici.

Tokom prve zvanične posete Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja Subotici, gradonačelnik Bogdan Laban ga je upoznao sa bogatstvom ovog grada u vidu više od 20 vera i nacija koje, po njegovoj oceni, živeći u miru predstavljaju primer za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropu.

"Lokalna samouprava i grad Subotica jednako pomaže sve verske zajednice i na to smo jako ponosni jer imamo saradnju sa svima jednako. Grad Subotica je nešto na šta nam mogu svi pozavideti u celoj Evropi i celom svetu", rekao je Laban.

Zajednički suživot više od 20 nacija nije nikakva mana ili nedostatak već bogatsvo, ocenio je patrijarh Irinej i poručio da bi takav suživot bio poželjan u celoj zajednici.

"Dobro je kada niko ne strada i ne pati zbog toga što nosi ime nekoga naroda i što pripada nekoj veri koja nije u punoj zajednici. Ali ono što je vrlo važno za nas, a to je ono što je suština naše vere, to nam je svima zajedničko i na tome treba da zidamo naše zajedništvo i naš zajednički život", poručio je patrijarh.

Posle sastanka sa gradonačelnikom, patrijarh Irinej posetio je i Opštu bolnicu u Subotici gde obišao odeljenje pulmologije i razgovarao sa bolesnicima na lečenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PATRIJARH U POSETI SUBOTICI "Suživot više od 20 nacija je ogromno bogatstvo"

Izvor: Blic, 28.Apr.2017

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej posetio je Suboticu gde se sastao sa Bogdanom Labanom, gradonačelnikom, i Slobodanom Pušarom, direktorom Opšte bolnice, sa kojim je obišao tu zdravstvenu ustanovu...Patrijarh srpski Irinej se zahvalio domaćinima na pozivu i rekao je da je ovo drugi put da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.