Izvor: Blic, 20.Jan.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor i hrvatski konzul: Manjine su faktor povezivanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i novoimenovani generalni konzul Hrvatske u Subotici Velimir Pleša saglasili su se danas da, u slučaju Srbije i Hrvatske, nacionalne manjine imaju značajnu ulogu u povezivanju matičnih država.

Pastor i Pleša su na sastanku u Novom Sadu naveli da manjinske zajednice predstavljaju bogatstvo jedne države, preneo je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Sagovornici su ocenili veoma značajnom i saradnju regija iz Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Srbije sa drugim susednim regijama i dodali da se odnosi zemalja ne mogu graditi isključivo na bilateralnom nivou.Kako je saopšteno, hrvatski konzul rekao je da svoju funkciju ne doživljava isključivo kao političku, nego da su mu ambicije povezivanje nacionalnih zajednica, povezivanje regija i uspostavljanje prijateljskih i partnerskih odnosa.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pastor i hrvatski konzul: Manjine su faktor povezivanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2016

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i novoimenovani generalni konzul Hrvatske u Subotici Velimir Pleša saglasili su se danas da, u slučaju Srbije i Hrvatske, nacionalne manjine imaju značajnu ulogu u povezivanju matičnih država...Pastor i Pleša su na sastanku u Novom Sadu naveli da manjinske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.