Pastor: Strahujemo za budućnost

Izvor: Mondo, 22.Okt.2012, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Strahujemo za budućnost

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je večeras u Subotici da se u Srbiji posle majskih izbora pojača strah da nema nade da će biti bolje.

"Mnogi su otišli iz svojih ulica, a drugi se spremaju, razmišljaju i planiraju", rekao je Pastor na obeležavanju godišnjice mađarske pobune iz 1956. godine.

Pastor je ocenio da su posle majskih izbora nestale granice između "nas" i "njih", pa se tako sa iste strane na političkoj sceni Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nalaze gotovo svi politički akteri, sem "marginalnih ekstremista".

"Ovo su takve promene na koje niko nije bio spreman. Morali smo da se suočimo s katastrofalnom finansijskom situacijom u državi. Državni budžet je pred bankrotom, bezbednost građana je na neodrživom nivou, nezaposlenost je velika, u zemlji vlada ekonomska i socijalna nesigurnost, političke zloupotrebe i prevare", kazao je Pastor.

Savez vojvođanskih Mađara je danas organizovao na Paliću centralnu proslavu u spomen godišnjice antisovjetske pobune u Mađarskoj 1956. godine, a svečanost je priređena u sali Nepkera u Subotici.

Svečanosti je prisustvovao i zamenik premijera Mađarske Tibor Navračić, koji je rekao da se danas proslavlja mađarska nacionalna samostalnost i sloboda.

Pre 56 godina više od 200.000 ljudi pobeglo je iz Mađarske, a oko 20.000 mađarskih izbeglica je boravilo tada na Paliću.

(Beta Foto Tanjug Jaroslav Pap)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Nema nade u bolje sutra

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2012

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je u Subotici da se u Srbiji posle majskih izbora pojačao strah da nema nade da će biti bolje...Ovo su  promene na koje niko nije bio spreman : Ištvan Pastor  .."Mnogi su otišli iz svojih ulica, a drugi se spremaju, razmišljaju i planiraju",...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.