Pastor: SVM će samostalno izaći za izbore

Izvor: Mondo, 19.Jan.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: SVM će samostalno izaći za izbore

Savez vojvođanskih Mađara spreman je za predstojeće izbore na kojima će nasupiti samostalno, izjavio je danas u Subotici predsednik ove partije Ištvan Pastor.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da samostalni nastup SVM-a na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima ne isključuje saradnju sa ostalim mađarskim partijama, ali da van tog okvira SVM neće ulaziti ni u kakve predizborne koalicije.

Pastor je precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima Demokratske stranke vojvođanskih Mađara i Stranke mađarskog jedinstva očekuje njihovu podršku listi SVM-a na izborima na republičkom i pokrajinskom nivou, dok će odluku o lokalnim izborima donositi predsedništvo i savet stranke na predlog lokalnih odbora.

"Savez vojvođanskih Mađara spreman je za ove izbore. Imamo rezultate koje možemo da stavimo na sto, imamo program oko kojeg možemo da okupimo biračko telo, imamo poruku koja može da naiđe na prihvat ne samo od strane vojvođanskih Mađara nego i drugih. Mislim da smo u proteklom periodu pokazalo da smo manjinska mađarska, ali regionalna i građanska stranka", rekao je Pastor.

Povodom najave eventualnog učešća Mađarskog pokreta na predstojećim izborima, lider SVM-a je ocenio da je time pokret izašao iz uloge civilne organizacije i najavio je disciplinske postupke protiv članova stranke koji su i osnivači i članovi ovog pokreta.

"Ono što su uradili u potpunosti se kosi sa svim onim što su prethodno najavljivali i ide u sukob sa svim pravilima koja važe unutar SVM-a čiji su oni članovi", obrazložio je Pastor.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: SVM će samostalno izaći za izbore

Izvor: RTS, 19.Jan.2016

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) spreman je za predstojeće izbore na kojima će nasupiti samostalno, rekao je u Subotici predsednik ove partije Ištvan Pastor. . Ištvan Pastor je na konferenciji za novinare rekao da samostalni...

Nastavak na RTS...

SVM samostalno na izbore

Izvor: Radio 021, 19.Jan.2016

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) spreman je za predstojeće izbore na kojima će nasupiti samostalno, izjavio je u Subotici predsednik ove partije Ištvan Pastor...Pastor je rekao da samostalni nastup SVM-a na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima ne isključuje saradnju sa ostalim mađarskim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.