Pastor: Država treba da zaustavi priliv migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Država treba da zaustavi priliv migranata

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da povećani priliv migranata u Kanjiži i Subotici nije slučajan i da je rezultat organizovanog procesa, na koji lokalne samouprave ne mogu da utiču.

"Neophodno je da se država umeša i iskoristi zakonske mogućnosti da ovaj proces zaustavi, onemogući ili uspori. Sramotno je što država koja to čini izložena osudi zbog drugačijih odluka koje su doneli evropski zvaničnici", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Pastor za Panon RTV.

On je naveo da je lokalna samouprava tražila od policije da pojača prisustvo policijskih patrola na ulicama tih mesta, ali je, kaže, prošlo mesec kako je poslato pismo, a nema odgovora.

"Naš prvi zadatak da obezbedimo sigurnost građana, to će učiniti lokalna samouprava, ali je neophodno da dobije i podršku države", rekao je Pastor.

On je naglasio da se seća vremena kada je povreda graničnog prostora bio ozbiljan prekršaj.

"Zapanjujuće je što je povreda granica postala ljudsko pravo, a to se dogodilo poslednjih decenija, da je povreda suvereniteta države povreda ljudskih prava", naveo je on.

Pastor kaže da građani žele da imaju "normalan život" i da ne razmišljaju da li mogu da izađu na ulicu i ko je "grupa koja stoji na ćošku".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.