Paori blokirali put Sombor - Subotica

Izvor: Press, 22.Nov.2010, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paori blokirali put Sombor - Subotica

Poljoprivrednici iz Sombora i nekoliko sela sa oko 170 traktora, tačno u podne, blokirali su juče put Sombor - Subotica. Poljoprivrednici su se odlučili na blokadu nezadovoljni što se iz licitacije izuzima deo državnog poljoprivrednog zemljišta koje obrađuju poljoprivredna preduzeća „Graničar" i „Aleksa Šantić". Ratari kažu da su izigrani u dosadašnjim pregovorima sa lokalnom samoupravom i da lokalna vlast u Somboru krši i menja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Zakon o o državnom poljoprivrednom zemljištu.„Prećutno se dozvoljava uzurpiranje državnog poljoprivrednog zemljišta bez ikakvog zakonskog osnova. Opština ne samo da ne sprečava pojedince u izvršenju tih radnji, već ih podstiče na to i ne obaveštava nadležnu inspekciju kako bi sprečili ovakve pojave", navodi se u dopisu koji su poljoprivrednici uputili Ministarstvu poljoprivrede i državnom tužilaštvu.
Blokada će trajati sve dok se poljoprivrednicima ne obrati neko iz Ministarstva ili dok se ne objavi oglas o licitaciji državnog poljoprivrednog zemljišta, kažu učesnici protesta.
- Do sada smo od lokalne vlasti imali samo prazna obećanja i sa njima nemamo šta više da pregovaramo. Konkretno, u Gakovu su obećali da će na licitaciji biti 600 hektara državne zemlje, ali od tog izgleda nema ništa - kaže poljoprivrednik iz Gakova Milan Šuša.
PP „Graničar" iz Gakova i PP „Aleksa Šantić" bez licitacije su dobili 5.600 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta i još 2.500 hektara biće im dodeljeno ukoliko odobri Vlada Srbije. Oba preduzeća su, posle neuspelih privatizacija, u postupku restrukturiranja.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Somborski paori blokirali put Sombor-Subotica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 10:11

SOMBOR -..Dve stotine traktora blokiralo je put Sombor-Subotica, pa se saobraćaj izmedju dva grada odvija alternativnim pravcem preko Gakova...Zemljoradnici koji su blokirali put traže da lokalna samouprava u Somboru sprovede licitaciju državnog zemljišta od preko 8.300 hektara koje sada obradjuju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.