Paketi pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2020, 18:02

Paketi pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru u Subotici

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je pakete pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru u Subotici u znak zahvalnosti za požrtvovanje i humanost koje su iskazali u brizi o starima tokom vanrednog stanja.

Zaposlenima u Gerontološkom centru u Subotici koji imaju najniže zarade i onima koji su tokom vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa bili angažovani u karantin-smenama, uručeno je 130 paketa koji sadrže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

"Znači nam ova pomoć. Pokazuje da firma stoji iza nas, da nismo zaboravljeni i da ceni to što smo bili na prvoj liniji odbrane od koronavirusa", kaže Sandra Popović, radnica u Gerontološkom centru u Subotici.

Njena koleginica Izabela Heveš takođe je zadovoljna.

"Paket pomoći svakako nam dosta znači. U njemu su osnovne životne namirnice koje bismo svakako morali da kupimo za potrebe domaćinstva", kaže Izabela Heveš, radnica u Gerontološkom centru u Subotici.

Direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević zahvalio je Pokrajinskoj Vladi što je na ovaj način iskazala podršku i ustanovi i zaposlenima, dajući im podstrek da i ubuduće daju svoj maksimum u brizi o starima.

"Mislim da su zaposleni u ustanovama socijalne zaštite pravi heroji u borbi protiv koronavirusa. Uspeli su da, na najbolji mogući način, zaštite korisnike usluga Gerontološkog centra i svoje porodice jer nismo imali zaraženog ni jednog radnika i ni jednog korisnika", kaže Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici.

Pakete pomoći zaposlenima u Gerontološkom centru uručio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji im se zahvalio na iskazanom požrtvovanju i humanosti.

"Pokrajinska Vlada je 6. maja odlučila da se zahvali ljudima koji su itekako pomogli da sistem socijalne zaštite bude sačuvan na teritoriji Vojvodine", istakao je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Pokrajinska Vlada je zaposlenima u 28 ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač i 55 koje rade u privatnom sektoru, a kojima je zajednička briga o starim osobama u Vojvodini, odobrila isporuku ukupno 1.670 paketa pomoći, vrednih 1,95 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.