Pajtić odbacuje tvrdnje Pastora o budžetu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2011, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić odbacuje tvrdnje Pastora o budžetu Vojvodine

SUBOTICA -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da nije tačna tvrdnja Ištvana Pastora iz Saveza vojvođanskih Mađara da Vojvodina iz republičkog budžeta dobija manje nego što je Ustavom Srbije predviđeno.

"Uspevamo da ostvarimo ono što je ustavni minimum, a i dalje ćemo se kroz dogovore boriti za ono što obezbeđuje naš dalji razvoj", rekao je Pajtić novinarima u Subotici na pitanje da prokometariše izjavu Pastora da se ne poštuje odredba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po kojoj Vojvodini sleduje sedam odsto republičkog budžeta.

Pajtić, koji je i potpredsednik vladajuće Demokratske stranke, rekao je i da je zadovoljan što se na Ustav pozivaju oni koji su bili protiv njega.

"Da je bojkot Ustava uspeo, Vojvodina ne bi imala ni ove investicije. Ne bi imala preko 400 miliona evra kroz infrastrukturne i druge projekte i ne bi imala ovoliko uspeha u borbi protiv nezaposlenosti. Bilo bi dobro da je bilo i više, ali vidimo da se i republički budžet zadužuje", rekao je Pajtić.

Pajtić je danas boravio u Subotici povodom uručenja pomoći štićenicima Doma za decu bez roditelja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.