PRVI PUT OD POČETKA MANDATA: Hrvatski premijer u poseti Srbiji, neizvestan susret sa Vučićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 18:51

PRVI PUT OD POČETKA MANDATA: Hrvatski premijer u poseti Srbiji, neizvestan susret sa Vučićem

Plenković je novinarima u Slavonskom Brodu potvrdio da će 23. juna, na Dan hrvatske zajednice u Srbiji, boraviti u Subotici.

Hrvatski premijer, Andrej Plenković, posetiće idućeg petka Srbiju, prvi put od početka njegovog premijerskog mandata.

Plenković je novinarima u Slavonskom Brodu potvrdio da će 23. juna, na Dan hrvatske zajednice u Srbiji, boraviti u Subotici na otvaranju Hrvatske kuće i dodao da će poseta tek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti zvanično najavljena, prenosi Jutarnji list.

Važno je, kazao je, da "hrvatska javnost zna da Vlada vodi ogromnu brigu o Hrvatima van Hrvatske".

Jutarnji list prenosi da je u planu da se u Subotici organizuje susret sa predsednicom Vlade Srbije, Anom Brnabić.

- Glavne teme razgovora biće slične onima o kojima su Plenković i Brnabić nedavno razgovarali prilikom njene posete Zagrebu. Dakle, pitanja osnaživanja položaja manjina u obe zemlje, privredna, ekonomska i saobraćajna saradnja dveju zemalja, a jedna od tema razgovora biće, naravno, i evropski put Srbije - rekao je neimenovani sagovornik Jutarnjeg lista iz Vlade Hrvatske.

List dodaje da je neizvesno da li će se hrvatski premijer sastati i sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.