Ovo je rešenje za problem nezaposlenosti

Izvor: B92, 26.Sep.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je rešenje za problem nezaposlenosti"

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, izjavio je da je nova radna zona u Horgošu idealna mogućnost za rešavanje problema nezaposlenosti.

Kako je rekao, i to ne samo u Kanjiži, u kojoj je 1.600 stanovnika nema posao, već i u susednim opštinama, Subotici i Novom Kneževcu.

Mirović je posetio Kanjižu i sa predsednikom ove opštine, Robertom Fejstamerom, razgovarao o zajedničkim aktivnostima na razvoju infrastrukture, privrede i turizma, saopštila je pres >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << služba Pokrajinske vlade.

On je rekao da se u Kanjiži i naseljenim mestima u opštini zajedničkim naporima svih nivoa vlasti i delom iz medjunarodnih fondova realizuju projekti koji će unaprediti život i rad stanovnika ovog kraja.

"Osnovni cilj Pokrajinske vlade je ekonomski razvoj, jer od njegovog tempa, kao i smanjenja broja nezaposlenih zavise i prihodi budžeta iz koga se ulaže u obrazovanje, zdravstvo i socijalni sektor", izjavio je Mirović nakon obilaska gradilišta novog industrijskog parka u Horgošu.

Prva faza radova u ovoj zoni obuhvata pripremu terena i izgradnju vodovoda i kanalizacione mreže, a finansira se iz sredstava obezbedjenih preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Mirović je najavio da će po završetku prve faze uslediti podrška sa pokrajinskog nivoa za dalje opremanje optikom, elektro i gasnom mrežom kako bi u drugoj polovini sledeće godine bio potpuno spreman da primi investitore.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.