Otkrivena tajna subotičkog Hačika

Izvor: B92, 28.Jan.2017, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena tajna subotičkog Hačika

Srbiju je oduševila keruša Meda iz Subotice koji su građani nazvali subotičkim Hačikom jer je svog vlasnika čekala 5 dana, na debelom minusu, pored njegove parkirane bicikle u centru grada. Daniel Kalimici iz Subotice danas je veoma ponosan jer ceo region zna kakvog psa ima.

Podsećamo, Meda je prošle nedelje u četvrtak krenula za svojim vlasnikom koji biciklom ide na posao, ali Daniel nije znao da ga Meda prati. Negde u centru Subotice, Daniel je pao i teško se povredio. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Uspeo je da parkira bicikl za prvid držač, a onda su ga taksisti odvezli u bolnicu gde je ustanovljeno da je povredio kuk i gde je ostao da leži do nedelje. Meda je u međuvremenu, danima i noćima sedela pored bicikle i čekala Daniela.

Svi su se pitali da li je moguće da pas 5 dana i 5 noći sedi na temperaturi ispod nule i ne dozvoljava da mu se priđe jer želi samo svog vlasnika. Bez zaklona, kreveta, ćebeta, bez hrane i vode Meda je čekala...

Na svu sreću Beti Horvat iz Subotice uspela je da posle 5 dana skloni Medu sa ovog mesta i odvede je kod veterinara. Uspela je da stupi u kontakt sa Danielom i vrati mu psa!

Daniel kaže da je tajna Medinog čekanja u dečijem sedištu koje je prikačeno na bicikl i u kojem Daniel često vozi svoju dečicu - Dijanu (2), Nikolu (4) i Davida (6).

"Ako sam na biciklu koje ima sedište za decu, ona me često prati i čeka, ali ovo što je sada uradila me je šokiralo jer nisam znao da je trčala za mnom. Deca su najviše patila zbog njenog nestanka pošto su oni nerazdvojna družina. Dovoljan je samo jedan njihov zvižduk i Meda se stvori pored njih, igra se sa njima, a oni je obožavaju, lepo sa njom postupaju i pre bi nju hranili nego što bi oni jeli. Sve dele sa njom, pa čak i slatkiše", rekao je Daniel Kalamica.

Ova priča dobila je najsrećniji mogući epilog - porodica Kalimici je ponovo na okupu i Meda uživa u svom domu, u kome živi od prošle godine.

Izvor: Zivotinje.rs
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.