Omer najbolji mladi bokser

Izvor: RTS, 18.Jul.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omer najbolji mladi bokser

Nakon što je prošle godine osvojio treće mesto u Evropi, šesnaestogodišnji bokser Omer Ametović iz Šapca, nastavio je da beleži uspehe. Na međunarodnom turniru "Vojvođanska zlatna rukavica" u Subotici, pripalo mu je priznanje najboljeg domaćeg mladog boksera.
Rukavice i volja za trening su dovoljni. Omer Ametović boks je zavoleo u osnovnoj školi, a danas mladi reprezentativac Srbije u ringu ostvaruje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dečačke snove.

"Ne bih mogao da zamislim život bez boksa. To treniram od malih nogu, ne bih mogao uopšte da prestanem. Veoma sam uspešan u tome i trudim se da idem ka cilju koji sam i zamislio i nadam se da ću da ispunim taj cilj. Cilj mi je da uzmem sa olimpijade medalju, bilo koju, zlatnu, srebrnu, bronzanu", kaže Omer Ametović iz Boks kluba ''Živorad Rajšić".
Svako takmičnje novi je izazov, a pobedničko postolje cilj. Titula najboljeg boksera na međunarodom takmičenju u Subotici, Omeru je jedna od najdražih.
"Nisam verovao da ću da uspem, posle kad sam završio sva tri meča, nisam bio svestan da sam osvojio zlato, od cele reprezentacije ja sam jedini ušao u finale, i osvojio sam zlato. Borio sam se i za moje drugare iz reprezentacije, i za Srbiju.", navodi Omer Ametović.
Iako nema adekvatne uslove, mladi bokser od treniranja ne odustaje, a uspeh ne izostaje.
"Omer trenira od sedme godine ovde u Šapcu, u školi je vrlo dobar đak, trudi se maksimalno. Treniramo ovde na otvorenom, kad je kiša mi nemamo gde, snašli smo se za jednu malu salicu koja je puna vlage, nije ni okrečena, nemamo ni džakove, nemamo ni opreme skoro, i tu se sklonimo kada je nevreme i kiša" kaže trener Dragljub Stanković.
Predaha nema ni u toku leta. Ametović se priprema za evorpsko prvenstvo i veruje da će se u septembru iz Sofije vratiti sa najsjajnijom medaljom.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.