Oluja čupala drveće u Subotici

Izvor: B92, 29.Jul.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oluja čupala drveće u Subotici

Subotica -- Jaka oluja u Subotici je večeras iz korena isčupala nekoliko stabala drveća i oštetila Senćansku crkvu.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine Grada Marija Kern Šoja su rekli da su videli da je krov Senćanske crkvi oštećen na više mesta i da se toranj nakrivio.

Detaljan izveštaj o šteti širom Subotice se očekuje sutra.

Grad će pomoći da se spreči prokišnjavanje crkve i da se stabilizuju toranj i krov, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dulić novinarima.

U severozapadnim i centralnim delovima Srbije, uključujući Beograd, posle vrelog dana, kasno popodne i uveče došlo je do pada temperature i prolaznih pljuskova sa grmljavinom.

Grmljavina s vetrom i pljuskovima najpre je oko 16.00 sati zahvatila Sombor, a sat kasnije prolazno nevreme zahvatilo je područja na liniji Loznica, Sremska Mitovica, Novi Sad i Segedin.

U Novom Sadu je večeras palo najviše kiše - 28 litara po metru kvadratnom, rečeno je Tanjugu u Hidrometerološkom zavodu Srbije.

Između u 18 i 19 časova padavina s grmljavinama bilo je na područje Valjeva i Zrenjanina, gde je kiša padala nekoliko sati, dok su u Kikindi, Beogradu i drugim mestima intenzivniji pljuskovi trajali sat-dva.

Tamni oblaci s vetrom doneli su kišu oko 20 časova na područje oko Kragujevca i u opštinama Smederevska Palanka i Gradište.

Iz Hidrometorološkog zavoda za sutra najavljuju svežije vreme, u centralnim i južnim krajevima zemlje promenljivo oblačno s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a moguće i kratkotrajnim nepogodama.

Na severu će biti pretežno sunčano s tim što je kasnije popodne i uveče moguć lokalni razvoj oblačnosti uz redje pljuskove i grmljavine.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i svežije sa slabim i umerenim severnim vetrom, a popodne su mogući prolazni pljuskovi.

Temperatura ujutru 21, a najviša dnevna 30 stepeni celzijusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.