Oko 1.200 maturanata iz Subotice polagalo test iz maternjeg jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.200 maturanata iz Subotice polagalo test iz maternjeg jezika

Oko hiljadu i dvesta malih maturanata u Subotici polagalo je danas prvi test, iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Dva sata kasnije i đaci i njihovi nastavnici zračili su optimizmom.

Šta su naučili tokom osam godina školovanja iz maternjeg jezika, učenici Osnovne škole Sonja Marinković u Subotici pokazali su danas.

"Spremala sam se. Pa, nisam se baš puno spremala u stvari, ovaj, ne očekujem ništa previše. Uradila sam sve, pa sad, šta bog da", kaže Dušana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Za srpski sam se najviše spremala. Očekujem da sam poprilično dobro uradila, tako da – videćemo šta će biti", dodaje Sara.

"Spremala sam se poslednjih šest meseci pomalo. Uradila sam sve, pa sad se nadam da je dobro. Videćemo koliko ću imati tačnih", kaže Alma.

"Učio sam svaki dan i očekujem da će biti sve OK", uveren je Uroš.

To očekuju i njihovi nastavnici koji ističu da su pripreme za malu maturu počele već prvog dana okončane školske godine.

"Ja se nadam da hoće, i ranijih godina je bilo sve po planu. Spremali su se, nema razloga da ne osvoje velik broj bodova i da upišu željenu školu", smatra nastavnica srpskog Nataša Šašić.

Pred đacima će se sutra naći test iz matematike, dok je dan kasnije rezervisan za kombinovani test.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.