Izvor: B92, 21.Okt.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Stanku Subotiću

Beograd -- Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi na čelu s odbeglim Stankom Subotićem Caneta odloženo je u Specijalnom sudu za 15. novembar.

Odlaganje suđenja za šverc cigareta zahtevao je Subotićev branioc po službenoj dužnosti Predrag Marić.

Specijalni sud je 15. septembra imenovao Marića za Subotićevog branioca, pošto su njegovi angažovani advokati Vladiir Beljanski i Radoslav Tadić 10. septembra otkazali pumonomoćje za zastupanje, s obrazloženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da sud njihovom klijentu nije obezbedio pravo na odbranu.

Subotiću se sudi u odsustvu pošto je u višegodišnjem bekstvu, pa je prisustvo branioca na suđenju obavezno.

Mariću je danas odobren zahtev za odlaganje zbog obimnosti predmeta i potrebe da se pripremi i upozna sa tokom krivičnog postupka, koji je pokrenut još 2006. godine.

Subotićeva grupa optužena je da je švercom cigareta 1995. i 1996. godine stekla korist od 28 miliona evra i osam miliona američkih dolara.

Pored Subotića, u bekstvu su i njegov sestrić Nikola Milošević, Jovica Ranđelović i Ivana Krčmaričić i za njima su raspisane Interpolove poternice.

Na optuzeničkoj klupi su i nekadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, osnivač jedinice Škorpioni Milan Milanović Mrgud, bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić, bivši šef novosadske Državne bezbednosti Milovan Popivoda i bivši radnici carine Nebojša Nikolić Tarzan i Drago Dodevski.

Optuženi su i radnik Subotićevog preduzeća Mia Ub Miroslav Pešić, pevačica Ivana Olujić, Luka Nenadić i Stevan Banović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.