Obnova i adaptacija škole u Hajdukovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 14:39

Obnova i adaptacija škole u Hajdukovu

U pokrajinskom budžetu je ove godine obezbeđeno 90 miliona dinara za rekonstrukciju i adaptaciju školskih zgrada na tertoriji Vojvodine. Taj posao se nastavlja i naredne godine, najavljuju iz nadležnog Sekretarijata.

Osnovna škola „Petefi Šandor” u Hajdukovu kod Subotice, koju ukupno pohađa 109 učenika, uspešno je konkurisala na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Školi je odobreno milion >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i 270 hiljada dinara za zamenu starih, dotrajalih prozora, a na radost ne samo đaka i rukovodstva škole, već i lokalne samouprave u Subotici.

„Bivši prozori su bili jako nekvalitetni i sada smo jako zadovoljni da je to urađeno i da ih možemo normalno otvoriti. Bili su čak i opasni po zdravlje učenika”, ističe Ana Sič, direktorica O.Š. „Petefi Šandor”, Hajdukovo.

„Inače, pre tri godine je i krov popravljen, isto zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice”, dodaje dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, danas je obilazeći školu u Hajdukovu istakao da se obnova i rekonstrukcija škola u Vojvodini nastavlja i naredne godine.

„Prema našim očekivanjima, nakon usvajanja budžeta za 2022.godinu, bićemo u prilici da raspišemo još jedan konkurs. Do kraja godine ćemo raspisati i jedan manji konkurs, koji je prevashodno za adaptaciju pomoćnih objekata u školama i u ovom slučaju je takođe bitno da škole budu obaveštene o ovom projektu koji će uskoro da se realizuje i pozivamo ih da apliciraju na konkurs kada bude raspisan”, objašnjava Sakalaš.

U protekle četiri godine je za obnovu i adaptaciju škole u Hajdukovu iz pokrajinskog budžeta ukupno izdvojeno 4,5 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.