Obeležen Dan Opšte bolnice u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2022, 15:07

Obeležen Dan Opšte bolnice u Subotici

Potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice u Subotici, koja će prema procenama koštati preko 40 miliona evra, mogla bi da počne naredne godine. To je između ostalog istaknuto na današnjoj svečanosti u toj zdravstvenoj ustanovi, a povod je bio obeležavanje Dana Opšte bolnice Subotica.

Rekonstrukcija Opšte bolnice u Subotici trebala je počne pre tri godine, ali je taj posao stao zbog nepotpune projektno-tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokumentacije. Grad je u ovogodišnjem budžetu obezbedio 50 miliona dinara kako bi se i taj problem rešio, rekao je na današnjoj svečanosti gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

„Obavestio sam ih o toku javne nabavke za izbor projektantske kuće, koja će da uradi izmenu i da ukloni nedostatke postojećeg projekta, kako bismo što pre krenuli u rekonstrukciju. Vrednost projekta je preko 40 miliona evra, a nakon njegove realizacije ćemo dobiti jedan savremen, moderan regionalni klinički centar”, dodao je Bakić.

Za manje od dve decenije Opšta bolnica u Subotici će obeležiti dva veka postojanja i rada. Od 1841. godine pa sve do danas, iako je prolazila kroz trublentna vremena, ova zdravstvena ustanova je uvek radila u interesu građana, rekao je direktor Opšte bolnice Subotica, doktor Saša Dželebdžić.

„Mi očekujemo da se taj međunarodni tender dogodi sledeće godine, da već u ovo vreme imamo neke prve radove. Očekujemio veliku pomoć od države, ali i Grada Subotice i gradonačelnika, koji se svojski trudi da se svaki segment bolnice unapredi”, istakao je Dželebdžić.

Povodom Dana bolnice zaslužnim pojedincima, koji su se svojim radom i angažovanje istakli u proteklom periodu, direktor je uručio Povelje, dok se gradonačelnik Subotice Stevan Bakić još jednom zahvalio svim zaposlenima na požrtvovanom radu u periodu pandemije korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.