O značaju urbanih zelenih površina u subotu na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke

Izvor: Radio 021, 09.Maj.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O značaju urbanih zelenih površina u subotu na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke

"Zelena učionica" održaće se u subotu, 12. maja na zelenoj površini na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke.

Program organizuje Građanska inicijativa "Ne damo Livadicu" u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 i Zelenom omladinom Srbije, čiji aktivisti će pričati o svim dobrobitima zelenih površina u gradu i mogućnostima njihovog korišćenja.

"Ovaj javni čas ima za cilj podizanje svesti o urbanim zelenim površinama kao javnom interesu i zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dobru, i deo je građanske borbe koja se trenutno vodi za jedini preostali prostor zelene površine u ovom delu grada. U okviru ovog javnog događaja organizovaćemo drugu javnu akciju prikupljanja potpisa za peticiju za očuvanje, unapređenje i uređenje javne zelene površine na uglu ulica Kisačke i Jovana Subotića", navode organizatori.

Ova Građanska inicijativa zahteva odbacivanje urbanističkog predloga u nacrtu plana detaljne regulacije blokova oko ulice Vojvode Bojovića, koji predviđa izgradnju osmospratnice na mestu postojeće javne zelene površine koja sada služi kao park za istrčavanje pasa. Takođe, traži se i prenamena gradskog građevinskog zemljišta u javnu zelenu površinu.

Potpisi za peticiju će se u subotu na livadici prikupljati od 17 do 20 časova, dok Zelena učionica počinje u 18 časova.

U međuvremenu građani okupljeni oko inicijative "Ne damo livadicu" predali su deo prikupljenih prigovora na regulacioni plan. Više o tome kako možete učestvovati u spasavanju livadice možete pročitati OVDE.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.