Novi tragovi u potrazi za Tijanom

Izvor: B92, 05.Avg.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novi tragovi u potrazi za Tijanom"

Bajmok -- Istraga za Tijanom Jurić (15) iz Subotice, koja je nestala 26. jula, nastavlja se u više pravaca, a za njom traga 100 ljudi, rekao je direktor policije.

Milorad Veljović je rekao da u potrazi učestvuju sve nadležne službe, da je istraga dovela do novih tragova i informacija, ali da ne može da ih iznosi u javnost.

Direktor policije je podvukao i da "ne želi da prejudicira ishod potrage za njom".

On je izjavio da je potraga za nestalom Tijanom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prioritet nad svim prioritetima za policiju i državu i napomenuo da ima nekih novih tragova i naznaka koji bi mogli da pomognu da taj slučaj bude rešen što pre.

Veljović je to izjavio u Policijskoj stanici u Bajmoku posle sastanka s predstavnicima Uprave kriminalističke policije i subotičke policije, na koji je bio pozvan i Tijanin otac Igor Jurić.

"Policija radi na rešavanju ovog slučaja i radiće dok Tijanu ne vidimo", rekao je Veljović novinarima.

On je napomenuo da je u rešavanju tog, kako je ocenio, izuzetno delikatnog slučaja za policiju, angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a, ne samo iz Subotice, nego i iz Beograda i drugih mesta.

"Radimo u više pravaca, a od juče smo uključili i Službu za visokotehnološki kriminal", kazao je direktor policije, napominjući da detalje u vezi s tim i neke nove činjenice kojima policija raspolaže za sada, u interesu istrage, ne može da saopšti.

"Bitno je da imamo nekih novih tragova i novih naznaka", rekao je Veljović, ističući da je slučaj Tijane Jurić, koja je nestala 26. jula, "prioritet nad svim prioritetima".

Direktor policije je dodao da povodom tog slučaja svakog jutra razgovara s ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, kao i da se premijer Aleksandar Vučić, takođe, svakog jutra interesuje u vezi s tim slučajem.

Veljović je napomenuo da Srpska policija, u vezi s ovim slučajem, ima veoma dobru saradnju s kolegama iz Mađarske koji, kako je dodao, pružaju maksimalnu podršku, kao i da su gotovo svakodnevni kontakti s predstavnicima Interpola i Evropola.

"Preduzimamo maksimalno sve mere kako bismo došli do cilja", rekao je Veljović i dodao da policija nikako neće taj slučaj ostaviti po strani nego će nastojati da on što pre bude rešen.

Zbog blizine državne granice s Mađarskom, odmah je ostvaren kontakt s njihovim nadležnim organima, kao i sa službom Interpola.

Poslednji put je viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.