Novi koncept festivala „Omladina”

Izvor: Politika, 20.Okt.2011, 03:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi koncept festivala „Omladina”

Novi Sad – Retrospektivni koncert, povodom pedeset godina festivala „Omladina”u Subotici, biće održan 10. decembra u Hali sportova u ovom gradu, najavili su u Vladi AP Vojvodine, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić, direktor festivala Gabor Lenđel, umetnički direktor festivala Kornelije Kovač i menadžer Sanja Bunford.

Ovaj popularni festival je ugašen devedesetih godina prošlog veka, a njegovo obnavljanje, koje će pokrajinski sekretarijat finansijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << podržati sa milion dinara, Dulić je obrazložio činjenicom da će manifestacija okupljati mlade, talentovane, društvenoangažovane ljude, koji na pravi način koriste slobodno vreme i daju pun doprinos svojoj zajednici.

Gabor Lenđel je naveo da su učešće na retrospektivnoj večeri potvrdila najpoznatija imena muzičke scene iz okruženja, ali i objasnio da je festival zamišljen da odgovara 21. veku, sa potpuno novom koncepcijom:

– Samo u Vojvodini u ovom momentu svira više od 600 mladih bendova. Oni pokušavaju da se probiju, a nemaju gde, što dovoljno govori o potrebi održavanja ovakve manifestacije. Festival će imati međunarodni karakter, a pored mladih autora, kompozitora, aranžera, izvođača i tekstopisaca, takmičiće se i didžejevi. Kornelije Kovač se složio da na festivalu „Omladina”treba da učestvuju mladi, još neafirmisani izvođači i dodao da je muzika umetnost i da na ovom festivalu ona (muzika) ne treba da se gleda, već da se sluša.

Pred organizatorima jevelika odgovornost da opravdaju rejting ovog nekada izuzetno visoko kotiranog muzičkog festivala.

M. Mijušković

objavljeno: 20.10.2011.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.