Novi carinski terminal u Subotici olakšao poslovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2019, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi carinski terminal u Subotici olakšao poslovanje

Novi carinski terminal u Slobodnoj zoni u Subotici opravdao je očekivanja pošto je ubrzao carinske procedure i olakšao poslovanje privrednicima koji posluju u toj zoni. Iz godine u godinu broj kamiona koji opslužuju zonu je u porastu, a zbog toga je bila potrebna izgradnja novog terminala koji je finansirala Vlada Srbije.

Sve što se od repromaterijala uveze i kasnije kao gotov proizvod izveze iz Slobodne zone u Subotici mora proći "kroz ruke" carinika.

Kako je zona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rasla i širila se, tako su privrednici apelovali na ubrzanje dotadašnjih carinskih procedura, a nakon prvih skoro dve godine rada novog carinskog terminala u zoni ocene privrednika su pozitivne.

"Nama je olakšalo jer kamioni se kraće zadržavaju, imaju više prostora i dosta je poboljšana i sama kokunikacija, s obzirom da je nešto veći i broj ljudi zaposlen u ovoj carinskoj ispostavi, carinskom referatu Slobodne zone", kaže Boris Dulić, stariji menadžer lanca snabdevanja u Dunkermotorenu.

Dnevno preko terminala prođe i do stotinu kamiona.

Od početka prošle godine do danas, koliko je terminal u funkciji, kroz njega je prošlo više od osamnaest hiljada vozila sa robom u vrednosti većoj od sedam stotina miliona evra.

"Doneo im je brzinu i doneo im je lakše poslovanje. Zato što smo mi ovde u krugu gde su i oni, tako da im je olakšan posao i ubrzan im je posao", navodi Jadranka Dobrijević, šef carinske ispostave Slobodna zona Subotica.

Izgradnju terminala finansirala je Vlada Srbije sa pedeset miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.